Nju Delhi

Vera Stanarčević

 

Zdravo,

Stigla sam pre deset dana u New Delhi ali mi je trebalo dosta vremena da se organizujem i prizemim. I dalje ne mogu da verujem da sam u Indiji/ mislila sam da ce to biti samo san/...zato gledam, slusam, fotografisem i cudim se...toliko kontrasta!

Smesteni smo na imanju rajskih predela / paunovi, jezerca, veverice, negovana engleska trava/ Imam veliku sobu sa kupatilom, verandom/na kojoj mogu da radim/ zajednicki atelje i interesantnu indijsku hranu...idem na jogu, meditaciju i smrsala sam / vec!!!/ i sta ces vise od zivota !

Prica o kupatilu i komforu ima narocito smisla kad izadjes van imanja / opasanog zidom sa cuvarom / jer te onda zapljusne stvarni zivot...buka, prasina, neprestano trubljenje, neverovatan saobracaj, ljudi spavaju i zive na ulici...oni ti se smese i nisu nervozni !Neke scene, narocito sa decom jako me potresaju i nikad se necu navici na njih, sigurna sam..

Ekipa je sledeca :dvoje Australijanaca / slikar i vajar / dve Amerikanke / slikar i fotograf / jedan slikar iz Letonije, jedan slikar iz Nemacke, slikarka iz Indije i Engleskinja koja zivi u Bocvani...sve se bolje slazemo i kapiramo.Ja cu raditi skulpturu od terakote i bambusa a jos puno toga drugog !

Ovo ce biti nezaboravno i neverovatno putovanje ! 

Pozdravi od Vere Stanarcevic !

Moja e mail adresa je...vstanarcevic01@yahoo.com